Zapojte se do tvorby motta českého předsednictví v Radě EU

V druhé polovině roku 2022 se Česká republika již podruhé ujme předsednictví v Radě EU. Naše předsednictví by mělo charakterizovat motto, které bude po dobu předsednictví Českou republiku v Unii reprezentovat. Do procesu tvorby motta se můžete zapojit i vy.

Své náměty můžete do 30. června 2020 zasílat prostřednictvím formuláře na této stránce.

Jako předsedající země bude Česká republika řídit většinu jednání Rady ministrů Evropské unie a hostit na svém území celou řadu vrcholných setkání i akcí pro veřejnost. Díky tomu bude mít naše země jedinečnou šanci využít mediální pozornosti, jíž se předsednické zemi dostává, a prezentovat se nejen v rámci Evropy jako úspěšná země, plná schopných a kreativních lidí.

Součástí prezentace České republiky bude i oficiální motto českého předsednictví, odrážející směřování naší země v Unii a odkazující na prioritní oblasti, které bude chtít Česká republika během svého předsednictví prosazovat. Motto by mělo být originální a výstižné, podobně jako tomu bylo v případě motta prvního českého předsednictví v roce 2009 „Evropa bez bariér“.

Informace o zamýšlených programových východiscích českého předsednictví, jimiž je možné se při vytváření motta inspirovat, stejně jako o možnosti zapojení se do veřejné konzultace k prioritám, na kterých se bude Česká republika profilovat, můžete najít zde.

Do procesu tvorby motta se můžete zapojit i vy. Své náměty můžete zasílat prostřednictvím formuláře níže. Stačí vyplnit své jméno, příjmení a e-mail, příp. organizaci, za kterou je návrh zasílán, a vepsat návrh motta. S ohledem na skutečnost, že motto by mělo být krátké a výstižné, jsme omezili jeho délku na maximálně 280 znaků. Na vaše náměty se těšíme do 30. června 2020.

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality